Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 08:00

Μετακομίζει στο Μέγαρο Χορού η Σχολή Χορού της «Φάρις»

Γράφτηκε από την
Μετακομίζει στο Μέγαρο Χορού η Σχολή Χορού της «Φάρις»

Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να στεγάσει στο Μέγαρο Χορού τη Σχολή Χορού της «Φάρις» επανέλαβε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε σύντομο χαιρετισμό του χθες το μεσημέρι, κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας του εν λόγω φορέα, στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ.

Σχετική αναφορά είχε γίνει πριν ένα μήνα περίπου, από τον πρόεδρο της «Φάρις» Θανάση Ηλιόπουλο, ωστόσο ούτε τότε, ούτε και χθες, δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα.

Εξηγώντας χθες ο δήμαρχος την προγραμματιζόμενη μετακόμιση της Σχολής Χορού από το Ζουμπούλειο, εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο διατηρητέο -μετά και από σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος- πρόκειται να στεγαστούν επιστημονικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Οσον αφορά τον πολιτισμό γενικότερα, ο Π. Νίκας δήλωσε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να τον στηρίζει, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να υπάρξει έγκαιρα πρόβλεψη από το υπουργείο Πολιτισμού για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού. Την ίδια στιγμή δήλωσε απογοητευμένος γιατί το εν λόγω υπουργείο δεν χρηματοδοτεί τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα.

Οσον αφορά την Καλαμάτα καθαυτή, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «πρόκληση» για φέτος τη διοργάνωση, τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με την Interkultur, του 2ου Διεθνή Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι πλέον, οι εκθέσεις εικαστικών θα φιλοξενούνται και στη μεγάλη αποθήκη του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Φάρις» Θ. Ηλιόπουλος με έμφαση αναφέρθηκε στη μείωση των διδάκτρων στις σχολές του φορέα, ενώ εξέφρασε τη θέση πως η Καλαμάτα βγήκε ενωμένη από την προσπάθεια διεκδίκησης της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021.

Τέλος, ας αναφερθεί πως τυχερή της χθεσινής εκδήλωσης αναδείχθηκε η υπάλληλος της «Φάρις» Ολυμπία Δημητρέα, η οποία μετά από κλήρωση κέρδισε άδεια τριών ημερών.


NEWSLETTER