Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 12:03

Νέες ημερομηνίες για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος 

Γράφτηκε από τον

 

Μέσα στο ερχόμενο διάστημα, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, πρόκειται να υπάρξει ενημέρωση στα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης για τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Γιώργου Δέδε και του αρμοδίου διευθυντή του υπουργείου Γιάννη Καρνέση. 

Χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επέμεινε στην παραλιακή χάραξη του δρόμου, διαφωνώντας με τη μελέτη που προωθεί το υπουργείο. Και όπως δήλωσε, αυτή τη θέση την παρουσίασε στην ευρεία χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο, αναφέροντας πως «θέση του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η παραλιακή χάραξη». 

Και παρατήρησε ότι με αυτή τη χάραξη πρόκειται να αναπτυχθεί η Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και να μην είναι κομμένο στα δύο το Ασπρόχωμα. 

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η παραλιακή χάραξη «είναι και θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης μέχρι τώρα». Ο κ. Νίκας πέρα από την τεχνική και την οικονομική, υπάρχει και η πολιτική παράμετρος για την επιλογή και υλοποίηση του έργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου που μελετάει ο "Μορέας", προβλέπει τετράιχνο δρόμο με διαχωριστικό στηθαίο (όπως είναι το Παραδείσια - Τσακώνα), με παράδρομους, στο μεγαλύτερο μήκος του, με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας και νέα γέφυρα στον Πάμισο, νότια της σημερινής.

Το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει να υποβάλει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, για την οποία θα ενημερωθούν και θα διαβουλευτούν τα Δ.Σ.  Καλαμάτας και Μεσσήνης και θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Γ.Σ.