Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 22:55

Πλησιάζει ο χρόνος ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου

Γράφτηκε από τον

Το 2012 ο αυτοκινητόδρομος, αυτό το έργο-όνειρο για τη Μεσσηνία, θα ολοκληρωθεί. Θα φτάσει στην Καλαμάτα ως τον κόμβο του Καρέλια, μαζί και με το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα που ανακατασκευάζεται κι επιτέλους θα παραδοθεί τον επόμενο χρόνο, έστω και προς το τέλος του.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο αυτοκινητόδρομος από την Τσακώνα έως τον κόμβο Σπερχογείας, στο Praktiker, θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012. Την ίδια περίοδο και λίγο αργότερα θα δοθεί και η δυτική απόληξη, ο δρόμος σύνδεσης με το Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, λίγο πριν το αεροδρόμιο. Τέλος καλοκαιριού με φθινόπωρο θα τελειώσει το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τον κόμβο Καρέλια, που θα βγάζει στην οδό Αθηνών και στα Ακοβίτικα.
Το πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα, ολοκληρωμένο με τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα, θα παραδοθεί φθινόπωρο με τέλη του επόμενου χρόνου. Αν ο δρόμος δοθεί με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, μέχρι να φτιαχτεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα (το σενάριο αυτό εξετάζεται, δεν είναι σίγουρη η παράκαμψη), αυτό θα γίνει την άνοιξη.
Οι φωτογραφίες είναι από χαρακτηριστικά σημεία τού υπό ανακατασκευή τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα και του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, όπως τα κατέγραψε ο φακός μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του Γιάννη Καρνέση από το υπουργείο Υποδομών.