Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 19:44

Διοικητική αποβολή ιδιοκτητών από απαλλοτριωμένες εκτάσεις στο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Γράφτηκε από τον

Διοικητικές αποβολές σε ιδιοκτήτες που αρνούνται να παραχωρήσουν τις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες τους, για να προχωρήσει το έργο βελτίωσης στο δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο, ετοιμάζει το Ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, ο δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στην Καλαμάτα Ηλίας Νίκας, έχει ζητήσει απόγραφο από το δικαστήριο με την απόφαση του καθορισμού τιμής μονάδας, η οποία περιλαμβάνει και τη διοικητική αποβολή των ιδιοκτητών που δεν συμμορφώνονται. Αυτό πρόκειται να κοινοποιηθεί σε αυτούς τους ιδιοκτήτες μέσα στις επόμενες ημέρες με δικαστικούς επιμελητές, για να λάβουν γνώση ότι τα μηχανήματα της κατασκευάστριας κοινοπραξίας θα μπουν στις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες τους, ώστε να προχωρήσουν με πιο εντατικό ρυθμό οι εργασίες. Η απαλλοτρίωση, όπως επεσήμανε ο κ. Νίκας, έχει συντελεστεί και τα χρήματα έχουν παρακατατεθεί.

Να σημειώσουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο ύψος της Γλυφάδας και επιδίωξη του υπουργείου Υποδομών είναι να έχει πέσει άσφαλτος σε όλο το τμήμα από τα Κρεμμύδια έως την Ικλαινα, μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Να υπενθυμίσουμε ότι τελικά θα υλοποιηθεί όλο το έργο από το Σουληνάρι έως και μετά το Κορυφάσιο, όπως ήταν ο βασικός σχεδιασμός, με στόχο το έργο να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018.

Γ.Σ.