Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 16:27

Το Μάιο η συντήρηση των δασικών δρόμων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον
Το Μάιο η συντήρηση των δασικών δρόμων στη Μεσσηνία

Αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει, με την πενιχρή χρηματοδότηση της Πολιτείας, η συντήρηση των βασικών δασικών δρόμων στη Μεσσηνία, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που είναι κλειστοί, ενώ τον Ιούλιο θα γίνει στους υπόλοιπους.

Αυτά επεσήμανε στην "Ε" ο διευθυντής Δασών Γ. Σωτηρόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας για το αίτημα των Αλαγόνιων να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι, καθώς φέτος ξεκίνησαν νωρίς οι φωτιές στον Ταΰγετο.

«Κάθε χρόνο κάνουμε συντήρηση των βασικών δασικών δρόμων», ανέφερε ο διευθυντής και σημείωσε: «Στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί και οι διανοίξεις  στους κλειστούς δασικούς δρόμους. Στους βατούς οι καθαρισμοί θα γίνουν τον Ιούλιο, γιατί τότε πρέπει να γίνει η παρέμβαση».

Οι παρεμβάσεις γίνονται στον Ταΰγετο και τη Βασιλική, όσον αφορά το Δασαρχείο Καλαμάτας και στο δάσος της Μάλης στην Τριφυλία.

«Στις άλλες περιοχές ζητάμε και έχουμε βοήθεια από τους δήμους. Οπως από το Δήμο Καλαμάτας στα πιο χαμηλά των ορεινών περιοχών του Ταϋγέτου», διευκρίνισε ο κ. Σωτηρόπουλος. Παρατήρησε πως «έχουμε μηχανήματα, αλλά δεν έχουμε χειριστές. Γι’ αυτό οι καθαρισμοί γίνονται με μισθωμένα μηχανήματα και με δικά μας, με τον έναν οδηγό που έχουμε».

Για την υποχρηματοδότηση της συντήρησης των δασικών δρόμων, ενημέρωσε πως «πέρυσι η χρηματοδότηση του Δασαρχείου Καλαμάτας για τις συντηρήσεις των δασικών δρόμων ήταν γύρω στα 45.000 ευρώ. Και αυτή εγκρίνεται στα τέλη Μαΐου».

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER