Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 19:20

2,5 εκατ. ευρώ για  επιχειρηματικές δράσεις από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Γράφτηκε από την
2,5 εκατ. ευρώ για  επιχειρηματικές δράσεις από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Θεματικό εργαστήρι για ζητήματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο Αντώνης Ψαράκης προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι οι δράσεις επιχειρηματικότητας που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα είναι 2,5 εκ. ευρώ. Παρατήρησε πως η Περιφέρεια έχει άλλα 30 εκ. ευρώ για δράσεις στήριξης κι ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Ανέφερε ότι μια επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα θα έχει την ίδια ποσόστωση ενίσχυσης με επιχειρήσεις της Πελοποννήσου που θα ενταχθούν σε άλλα προγράμματα της Περιφέρειας ή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Δημήτρης Οικονόμου καθηγητής Πολεοδομίας - Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σύμβουλος του Δήμου Καλαμάτας, πληροφόρησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε επιχειρήσεις που προωθούν την καινοτομία ή την έρευνα και σε κείνες που δραστηριοποιούνται στην αξιοποίηση τοπικών αγροτικών προϊόντων (μεταποίηση, εμπορία κ.λπ.). Εξήγησε πως οι προτάσεις που δεν θα επιλεγούν, μπορούν να απευθυνθούν και σε άλλες χρηματοδοτικές πηγές της Περιφέρειας και του υπουργείου, είτε απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Δημήτρης Βεργόπουλος, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης (αυτός θα ολοκληρώσει τη διαδικασία της διαβούλευσης), είπε πως ενδεικτικές δράσεις για ζητήματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, είναι: Η αξιοποίηση της Σχολής Παπαφλέσσα για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας στήριξης της επιχειρηματικότητας. Η υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Η ανάπτυξη δράσεων γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η ανάπτυξη δράσεων επιχειρηματικότητας ΑμεΑ. Η ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας ΑμεΑ. 

* Το τρίτο και τελευταίο θεματικό εργαστήρι στο πλαίσιο της διαβούλευσης του προγράμματος Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, αυτό για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 7 το βράδυ, στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας.


NEWSLETTER