Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 14:04

400.000 ευρώ το κόστος του κόμβου στο "Φωτεινή"

Γράφτηκε από τον
400.000 ευρώ το κόστος του κόμβου στο "Φωτεινή"

Κυκλικός κόμβος θα φτιαχτεί στη διασταύρωση του δρόμου της Μάνης, της Λακωνικής και της Ναυαρίνου, στο ξενοδοχείο "Φωτεινή".

Το έργο έχει συμφωνηθεί να γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Τη μελέτη για το έργο έχει συντάξει ο Δήμος Καλαμάτας και αυτή την περίοδο ελέγχεται από την υπηρεσία της Π.Ε. ώστε να εγκριθεί τεχνικά και να έχει ένα λογικό προϋπολογισμό, προκειμένου να καταστεί εφικτή η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου. Στην κατεύθυνση αυτή φαίνεται να αποκλείονται οι παρεμβάσεις ομβρίων που προβλέπονταν στη μελέτη και οι οποίες ανέβαζαν τον προϋπολογισμό και το κόστος του έργου.

Εκτιμάται ότι είναι εφικτή η δημοπράτηση της δημιουργίας του κυκλικού κόμβου και άλλων παρεμβάσεων που θα απαιτηθούν στην περιοχή, μ’ ένα έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι για να γίνει ο κόμβος όπως πρέπει, καθώς θεωρείται σημαντικός μετά την ολοκλήρωση του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας, χρειάζεται να αγοραστούν τα δύο μικρά αγροτεμάχια, έκτασης 700 τ.μ. περίπου, στην ανατολική πλευρά, απέναντι από το ξενοδοχείο "Φωτεινή", αντί του ποσού των 22.236,86 ευρώ.

Την απόφαση για την αγορά τους έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να αναφέρουμε, ακόμα, ότι μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει συμφωνηθεί η Περιφέρεια να κάνει τα έργα των πεζοδρομίων α) από την κατάληξη του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου στη Λακωνικής μέχρι τη Βέργα, και μετά την Αγία Σιών, και β) στον παλιό εθνικό δρόμο στο Ασπρόχωμα και μετά τη διασταύρωση έως τη σιδηροδρομική γραμμή.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER