Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 20:43

230.000 ευρώ για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Ανοίγει η διαδικασία για την έναρξη εργασιών ανακαίνισης και αναβάθμισης του κτηρίου που στεγάζει το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, μετά την ένταξη του σχετικού έργου στο ΕΣΠΑ με πίστωση 230.000 ευρώ.
Η έγκριση σκοπιμότητας του έργου υπογράφηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Με την ένταξη του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ, ανήλθαν σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ οι συνολικές πιστώσεις που έχουν διατεθεί μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος για παρεμβάσεις σε υποδομές παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στη Μεσσηνία - και ειδικότερα στην περιοχή ευθύνης του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Ειδικότερα, οι συνολικού ύψους 2.285.800 ευρώ παρεμβάσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν είναι:
α) κατασκευή Κέντρου Υγείας Αίπειας 1.100.000 ευρώ, β) βελτιώσεις κτηριακών και μηχανολογικών υποδομών στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου 121.800 ευρώ, γ) βελτιώσεις κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών στο Κέντρο Υγείας Πύλου 234.000 ευρώ, δ) ανακαίνιση και αναβάθμιση κτηριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης 230.000 ευρώ, ε) κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου 150.000 ευρώ, στ) κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Αριος 150.000 ευρώ, ζ) κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Μεθώνης 150.000 ευρώ και η) κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πεταλιδίου 150.000 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης της πρώτης παρέμβασης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όλων των υπόλοιπων το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θετική εξέλιξη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία
χαρακτηρίζει στο μεταξύ η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, Η βουλευτής, στη σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει ιδιαίτερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εν λόγω Κ.Υ. με το υδραυλικό του δίκτυο και το οποίο θα επιλυθεί με το συγκεκριμένο έργο. Επισημαίνει τέλος την ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αίπειας.