Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017 09:11

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο Καλαμάτας έως διασταύρωση Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Υπογράφτηκε η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό από Νοσοκομείο Καλαμάτας έως διασταύρωση Μεσσήνης

 

Υπογράφηκε στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας η σύμβαση με τον ανάδοχο για το δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην εθνική οδό, από το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι το Ασπρόχωμα, τη διασταύρωση της Μεσσήνης.

Το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών και θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Sicap με έκπτωση 54%, με την επίβλεψη της ΔΕΥΑΚ.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη χαρά του, γιατί υπογράφεται ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, που θα λύσει χρόνια προβλήματα στην εθνική οδό, στην είσοδο των Επειγόντων του Νοσοκομείου και στο ΤΕΙ και στην περιοχή κάτω από το δρόμο.

Ο δήμαρχος, επίσης, ενημέρωσε ότι το πρώτο αντιπλημμυρικό από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε κάποιο τμήμα του δουλεύει. Συνεχάρη τη ΔΕΥΑΚ, γιατί είναι έτοιμη μελετητικά, για να δημοπρατηθεί και το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό στην οδό Σπάρτης, από την Παναγίτσα έως το Νέδοντα. Χαρακτήρισε «ευκαιρία που δε θα ξανάρθει» τη χρηματοδότηση των 5 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις μέσα στην πόλη, ενώ ανέφερε πως εξελίσσεται η μελέτη του «Μορέα», υπό την επίβλεψη του υπουργείου Υποδομών, για την αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή Βαγγέλη Δράκου - Φραγκοπήγαδο, στο Πήδημα και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος χαρακτήρισε το 2018 χρονιά ορόσημο για την επιχείρηση. Ενημέρωσε πως στα τέλη Ιανουαρίου θα δημοπρατηθεί και το τρίτο μεγάλο αντιπλημμυρικό στην οδό Σπάρτης και για την έγκριση από το ΕΠΠΕΡΑΑ του έργου της τηλεμετρίας στα δίκτυα ύδρευσης με 1,8 εκ. ευρώ.

 

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Sicap Αργύρης Λεβέντης είπε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως το έργο, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, με στόχο να το τελειώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


NEWSLETTER