Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 20:58

ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ Τέλη Απριλίου παραδίδεται το Παραδείσια - Τσακώνα

Γράφτηκε από τον
ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΤΟΞΟΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ  Τέλη Απριλίου παραδίδεται   το Παραδείσια - Τσακώνα

Να δοθεί με παράκαμψη το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα μέσα στην άνοιξη του 2012 (τέλη Απριλίου με Μάιο) σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών. Σχετική εντολή έχει δοθεί από το υπουργείο στην κατασκευάστρια κοινοπραξία Alpine Mayreder - ΤΕΡΝΑ. Ολοκληρωμένο το έργο, μαζί και με την τοξωτή γέφυρα, αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του 2012.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε στην "Ε" στέλεχος της κοινοπραξίας, τονίζοντας πως έχουν εντολή να μελετήσουν και να φτιάξουν την παράκαμψη - και μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει τις προεργασίες για την κατασκευή της.

Οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν γεωτεχνικά έργα, οδοποιία, υδραυλικά, φωτισμό, «και ιδιαίτερα σήμανση, γιατί από τα 120 χιλιόμετρα ένα όχημα θα πέφτει στα 40 χλμ. για μια απόσταση 600-700 μέτρων», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία: «Η προοπτική είναι να δοθεί η παράκαμψη μετά το Πάσχα, τέλη Απριλίου με Μάιο. Και αυτό γιατί όλο το υπόλοιπο έργο πλην της τοξωτής γέφυρας στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, δουλεύεται εντατικά μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Μετά τις γιορτές, αν το επιτρέψει ο καιρός θα κάνουμε και ασφαλτικά».

Από την παράκαμψη θα περνούν μόνο τα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ τα φορτηγά μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο τμήμα θα εξακολουθούν να πηγαίνουν από τον σημερινό εθνικό δρόμο, μέσα από το Δερβένι και τα Παραδείσια.

Γ.Σ.


NEWSLETTER