Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 20:59

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού

Γράφτηκε από τον

Το θέμα της ενίσχυσης της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, που είχε αναβληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, συζητείται σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να συζητήσει και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2012.

Στη σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνονται ακόμα, ανάμεσα σ’ άλλα θέματα: Η αλλαγή κατηγορίας κατάταξης τμήματος της εθνικής οδού Σπάρτη - Καλαμάτα - Μεσσήνη - Πύλος. Οι επερωτήσεις των συμβούλων Θανάση Πετράκου για την ανάγκη άμεσων μέτρων για τους εσπεριδοκαλλιεργητές και Γιώτας Στέρπη για το αρδευτικό φράγμα Κελεφίνας. Γνωμοδοτήσεις επί μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων - μεταξύ των οποίων για κτηνοτροφικές μονάδες (ποιμνιοστάσια αιγοπροβάτων, εκτροφή χοίρων κ.λπ.) της εταιρείας "Αρκαδική Οικολογική Φάρμα Α.Ε." στις Κολλίνες Αρκαδίας, για φωτοβολταϊκούς σταθμούς και για χαλύβδινο αγωγό διανομής φυσικού αερίου. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Ευρώτα για το έργο αποκατάστασης του δρόμου Γούβες - Αγιος Ανδρέας, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Στην εισήγηση για το θέμα της ενίσχυσης της κίνησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η τάση στασιμότητας ή ακόμα και πτώσης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων των εταιρειών χαμηλού κόστους, σε αντιπαράθεση με την αυξητική τάση στις τιμές των άλλων εταιρειών, αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο στρατηγικού ενδιαφέροντος στη διαμόρφωση του συγκριτικού πλεονεκτήματος για μόχλευση μεγαλύτερων και διαρκέστερων αφίξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την εξασφάλιση συμφωνιών που θα δρομολογήσουν σταθερή κίνηση με σταθερή συχνότητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Δεν αποτελεί πανάκεια η συμφωνία, αν η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν τοποθετηθεί απέναντι στην προοπτική που ανοίγεται και δεν σχεδιάσουμε με έξυπνες και στοχευόμενες στρατηγικές το πεδίο στο οποίο θα αναπτυχθεί ο νέος επιχειρηματικός ιστός, αλλά και πώς θα προσαρμοστεί η ιστορική επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας με την μετατροπή του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε περιφερειακή βάση υποδοχής χαμηλού κόστους πτήσεων. Το μοντέλο της Ryanair αποτελεί από μόνο του έναν οδηγό για τη ζήτηση που θα δημιουργηθεί με προορισμό την Πελοπόννησο, αλλά και για τη ζήτηση σε επιχειρηματική υποστήριξη, δεν εγγυάται όμως από μόνο του τον έλεγχο του κόστους και την σχέση δαπάνης/ικανοποίησης των επισκεπτών. Οι παράγοντες που εμπλέκονται είναι πολλοί και ρόλος της Περιφέρειας είναι να εξασφαλίσει ότι η συμφωνία αυτή δεν θα μείνει ανάπηρη σε στρατηγικές δεξιότητες που θα κάνουν αδύναμο το μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης, αυξάνοντας τα κόστη ή δημιουργώντας κλίμα αφερεγγυότητας στην αλυσίδα της αγοράς.

Η αλυσίδα αυτή αφορά τη γεωγραφική Πελοπόννησο και τις πολιτισμικές αξίες που σε συνδυασμό με τους φυσικούς πόρους συνθέτουν το αντίκτυπο του brand στη φαντασία των επισκεπτών. Και η αλυσίδα αυτή συνδέεται με το οδικό δίκτυο που θα συνδέει τη βάση των χαμηλού κόστους πτήσεων με τα σημεία ζήτησης των επισκεπτών που συνθέτουν την έννοια της αγοράς».


NEWSLETTER