Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 09:40

Αντιπλημμυρικά από την άνοιξη γύρω από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αντιπλημμυρικά από την άνοιξη γύρω από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό Καλαμάτας

Ο “Μορέας” θα υλοποιήσει τα αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τον αυτοκινητόδρομο και τον περιφερειακό της Καλαμάτας, ως προσάρτημα της σύμβασης παραχώρησης.

Και τα σημαντικά αυτά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν νωρίς το 2018, το πιθανότερο μέσα στην άνοιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, και στις άλλες δύο περιπτώσεις που θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα σε αυτοκινητόδρομους της χώρας, στην Ιόνια και την Ολυμπία Οδό, θα υλοποιηθούν από τους παραχωρησιούχους.

Την Πέμπτη στο υπουργείο Υποδομών έγινε ευρεία σύσκεψη για τα έργα στην Ιόνια, παρουσία του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας και νομών της Ηπείρου, στελεχών του υπουργείου και του παραχωρησιούχου, υπό την προεδρία του γ.γ. Γιώργου Δέδε.

Παρόμοια σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά έργα της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής θα γίνει στο υπουργείο μέσα στον Ιανουάριο. Οπως επισημάνθηκε, για την υλοποίηση των έργων θα ακολουθηθούν οι γρήγορες διαδικασίες που εφαρμόστηκαν στις συμβάσεις παραχώρησης, με στόχο οι εργασίες να ξεκινήσουν νωρίς, το Φεβρουάριο ή μέσα στην άνοιξη το αργότερο.

Τα έργα του “Μορέα” που στόχο έχουν να θωρακίσουν ουσιαστικά τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, πρόκειται να επικεντρωθούν: α) Στην περιοχή ανάντη και κατάντη του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου της Καλαμάτας, κυρίως στην οδό Βαγγέλη Δράκου (λαγκάδα Λεΐκων) και στο Φραγκοπήγαδο (ρέμα Ελαφογκρέμι). β) Στην περιοχή Μεσσήνης - Ασπροχώματος, κυρίως  στην περιοχή του αεροδρομίου Καλαμάτας). γ) Στην περιοχή του Πηδήματος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER