Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 21:39

Τρέχουν για να παραδώσουν το Παραδείσια - Τσακώνα μαζί με το τμήμα του νέου δρόμου στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από τον

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα συνεργεία της κοινοπραξίας για να παραδώσουν το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα τον Απρίλιο - Μάιο, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης που θα κατασκευαστεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα. Μάιο - Ιούνιο θα ξεκινήσει η ανέγερση της γέφυρας και ολοκληρωμένος ο δρόμος (και με την τοξωτή) αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου ή το Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2013.
Αυτό τόνισαν στην "Ε" ο διευθυντής του έργου Νίκος Ντονάς και ο εργοταξιάρχης Γιώργος Τσίρμπας.
«Δουλεύουμε φουλ με την προοπτική να δώσουμε το δρόμο με παράκαμψη Απρίλιο - Μάιο», ανέφερε ο κ. Ντονάς κι επεσήμανε: «Θα θέλαμε να τον δώσουμε μαζί με τον αυτοκινητόδρομο μέσα στη Μεσσηνία, τον Απρίλιο. Υπάρχει, όμως, αβεβαιότητα λόγω του χειμώνα. Αν εξαρτιόταν μόνο από τη δουλειά μας θα είμαστε σίγουροι».
Ο διευθυντής του έργου παρατήρησε ότι «δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα ή εκκρεμότητα» και σημείωσε για την παράδοση του δρόμου με την παράκαμψη: «Δεν μπορούμε να δώσουμε το δρόμο χωρίς εγκεκριμένες μελέτες κυκλοφορίας. Και το συγκεκριμένο μέρος δεν είναι ακίνδυνο». Μας ενημέρωσε ότι «αν το επιτρέψει ο καιρός, Πέμπτη - Παρασκευή θα ρίξουμε άσφαλτο. Τώρα κάνουμε οδοστρωσία, φτιάχνουμε το μεσαίο διαχωριστικό ασφαλείας, επισκευάζουμε οχετούς, ό,τι εργασίες μπορούμε να κάνουμε».
Για την παράδοση του δρόμου πλήρως ολοκληρωμένου, επεσήμανε ότι «όλος ο δρόμος με την τοξωτή γέφυρα θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. Είναι ένα έργο που έχει αβεβαιότητες, γιατί δεν το έχουμε ξανακάνει. Και ίσως να ολοκληρωθεί Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2013». Πληροφόρησε, επίσης, πως «Μάιο - Ιούνιο θα έρθουν τα πρώτα κομμάτια και θα ξεκινήσει η ανέγερση της γέφυρας, που φτιάχνεται στον Ασπρόπυργο από την εταιρεία ΕΜΕΚ Α.Ε. Εχουν αρχίσει να μορφώνονται κάποια κομμάτια. Εχουν γίνει κοπές και συγκολλήσεις στα πρώτα τμήματα των τόξων».
Ο κ. Τσίρμπας είπε με ειλικρίνεια ότι «Απρίλιο δεν ξέρω αν θα προλάβουμε. Μάιο - Ιούνιο όμως σίγουρα θα είναι έτοιμη η παράκαμψη» και παρατήρησε: «Δεν μπορούμε να υποβαθμίσουμε ή να ρισκάρουμε την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου». Επιβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα, καιρού επιτρέποντος, «θα γίνει και ασφαλτόστρωση από την κοιλαδογέφυρα των 470 μέτρων έως την πρώτη 160άρα γέφυρα, που περιλαμβάνει το "κατ εντ κάβερ" και την κοιλαδογέφυρα».