Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 19:26

Ο Δήμος Οιχαλίας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ο Δήμος Οιχαλίας στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Την ένταξη του Δήμου Οιχαλίας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, καθώς αρνητικά ψήφισε ο Δημήτρης Μπινίσκος. Η ετήσια εισφορά του δήμου θα είναι 600 ευρώ.

Το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο οποίο συμμετέχουν μέχρι στιγμής 191 δήμοι από όλη τη χώρα, έχει αποκλειστικό σκοπό -όπως τονίστηκε προς το σώμα από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Ηλιόπουλο- “την προαγωγή της υγείας και την βελτίωση του περιβάλλοντος των πόλεων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα”.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος Οιχαλίας θα συμμετέχει αυτοδίκαια, μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου, α) στις εθνικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη, που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας καθώς και της κοινωνικής μέριμνας, καθώς και β) σε όλα τα υποβαλλόμενα και τα εγκριθέντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης, θα μπορεί να ζητεί στήριξη από το Δίκτυο όσον αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία εκδηλώσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει, αλλά και να επωφελείται από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή άλλα προγράμματα αντιμετώπισης ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Εξ άλλου, κατέληξε ο αντιδήμαρχος, ο Δήμος Οιχαλίας θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει συμβουλές και τεχνογνωσία, μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο με Πανεπιστημιακές Σχολές, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κλπ.

Σχόλια  

0 # ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 13-02-2018 20:18
Υγιών Πόλεων??????? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΕΛΑΙΟΠΥΡΗΝΑ?????
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ????.ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ?????
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER