Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 20:10

Στο υπουργείο Υποδομών φάκελος για κατολίσθηση Μικρής Μαντίνειας

Γράφτηκε από τον

Τεχνική έκθεση στέλνει σήμερα ή αύριο ο Δήμος Καλαμάτας στο υπουργείο Υποδομών, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σχετικά με τις κατολισθήσεις στη Μικρή Μαντίνεια.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι για το θέμα αυτό ενημέρωσε και κατ’ ιδίαν στελέχη του υπουργείου, στο περιθώριο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου τις προηγούμενες ημέρες στην Τρίπολη, επισημαίνοντας μάλιστα ότι πρόβλημα με τη διάβρωση αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ακτές του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι τα λιμενικά και αντιδιαβρωτικά έργα “είναι πολύ δύσκολα, συχνά δεν πετυχαίνουν” προσθέτοντας παράλληλα ότι “η εμπειρία έχει δείξει ότι, αν κάπου κατασκευασθεί ένα έργο προστασίας της ακτογραμμής, χωρίς συνολική μελέτη, το πρόβλημα μετατοπίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο προστασίας στον Κορδία, καθώς δημιουργούνται πλέον προβλήματα στις εκβολές του ποταμού Αρι. Φαίνεται ότι και στη Μικρή Μαντίνεια έχουμε κάτι ανάλογο”.

Καταλήγοντας ο Π. Νίκας σημείωσε ότι τα έργα προστασίας της ακτογραμμής “έχουν μεγάλο κόστος και η χρηματοδότηση μπορεί να προέλθει μόνο από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”.

Β.Γ.Μ.