Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 15:15

Μελέτες από Αναπτυξιακή για έργα στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
Μελέτες από Αναπτυξιακή για έργα στο Δήμο Μεσσήνης

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ενέκρινε, στην προχθεσινή του συνεδρίαση, τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων του δήμου με την Π.Ε. Μεσσηνίας και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

Η πρώτη, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ, αφορά τη μελετητική ωρίμανση του έργου της αντιδιαβρωτικής προστασίας στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας, ενώ η δεύτερη, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ, έχει αντικείμενο το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και της διερεύνησης ανάπτυξης αγκυροβολίου αλιευτικών σκαφών στην εκβολή του ρέματος Μουρτιάς.

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στις σχετικές εισηγήσεις, “ο Δήμος Μεσσήνης παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεχνική υπηρεσία δεν είναι σε θέση να προβεί στην υλοποίηση του παρόντος φυσικού αντικειμένου καθώς απαιτείται η ύπαρξη εξειδικευμένων γνώσεων στον τομέα των λιμενικών έργων”, ενώ από την πλευρά της “η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα έργων υποδομής, κατάλληλη στελέχωση και είναι σε θέση να υλοποιήσει ανάλογου περιεχομένου εργασίες”.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER