Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 15:44

Κατασκευή πεζοδρομίων στην Αύρας

Γράφτηκε από την

 

Από την Αύρας, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να ξεκινήσει το έργο ανακατασκευής των πεζοδρομίων και του φωτισμού σε τμήματα των οδών Αύρας, Ηρώων και Ποσειδώνος, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη διασταύρωση Αύρας και Κρήτης, στο δυτικό πεζοδρόμιο της Αύρας και με κατεύθυνση προς το νότο.

Ο δήμος παρακαλεί τους κατοίκους της περιοχής να διευκολύνουν την εκτέλεση των εργασιών, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δεν εμποδίζουν. Επίσης, παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να υπακούουν στη σήμανση και στις υποδείξεις του συνεργείου, για τη διευκόλυνση των εργασιών και την αποφυγή ατυχήματος.

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την  εταιρεία ΤΕΡΚΑΤ με έκπτωση 59,43%, προβλέπει θέσεις στάθμευσης, φωτισμό, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, καινούργια δέντρα, παγκάκια και βρύσες στην Ηρώων και την Αύρας (από την Κρήτης και κάτω), καθώς και παρεμβάσεις στην Ποσειδώνος, στη μαρίνα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο των 5,5 εκ. ευρώ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και έχει προθεσμία υλοποίησης 180 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο, δηλαδή μέχρι τις 22 Αυγούστου.