Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:01

Καλαμάτα: Ξεκίνησε από Αντικάλαμο το αντιπλημμυρικό έργο

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Ξεκίνησε από Αντικάλαμο το αντιπλημμυρικό έργο

 

Από τον Αντικάλαμο ξεκίνησαν οι εργασίες στο δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο που υλοποιείται στον παλιό εθνικό δρόμο, από το Νοσοκομείο έως το Ασπρόχωμα, τη διασταύρωση προς Μεσσήνη, με χρηματοδότηση από το υπουργείο Υποδομών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος μας ενημέρωσε ότι το έργο άρχισε με παρεμβάσεις γύρω από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στα όρια Αντικαλάμου και Σπερχογείας. Το επόμενο μέτωπο θα είναι από τον Αντικάλαμο και δυτικά (κάτω) του εθνικού δρόμου, προς το εργοστάσιο Λέκκα, για να φτιαχθεί ο αποδέκτης, ο αγωγός που θα μεταφέρει τα όμβρια στον ποταμό Αρι.

Το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ υλοποιείται από την εταιρεία Sicap με έκπτωση 54%.

Το πρώτο αντιπλημμυρικό στην παλιά εθνική, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, που επιβλέπεται από τη ΔΕΥΑΚ, βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εργασίες έχουν φθάσει κοντά στο Νοσοκομείο, ενώ ένα δεύτερο συνεργείο δουλεύει κάτω από το δρόμο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Βεργόπουλο. Ο ίδιος παρατήρησε ότι στο προσεχές 10ήμερο θα χρειαστεί να γίνει διευθέτηση της κυκλοφορίας από και προς το Νοσοκομείο, στα Επείγοντα και την κεντρική είσοδο.

Στο έργο αυτό δεν έχει γίνει ακόμα παρέμβαση στο τμήμα της σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο, που ανήκει στο “Μορέα”, στο ύψος του “Πράκτικερ”. Εκτιμάται ότι η παρέμβαση εκεί θα γίνει μετά το Πάσχα και πριν το καλοκαίρι. Ανάδοχος του έργου αυτού είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ,  με έκπτωση 53,5%.

Γ.Σ.


NEWSLETTER