Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 12:02

Δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου στα Μπεζεστένια του Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον

Πρόταση για τη δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου στα Μπεζεστένια του Μελιγαλά, με προϋπολογισμό μελέτης 2.498.000 ευρώ θα υποβάλει ο Δήμος Οιχαλίας προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση που κατά πλειοψηφία ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο -με τους συμβούλους Κώστα Ρεϊτζόπουλο και Παναγιώτη Δρούμπαλη να δηλώνουν “παρών” στη συγκεκριμένη ψηφοφορία.

Η πρόταση του δήμου, ειδικότερα, αφορά στην “επανάχρηση κτηρίου στο Μπεζεστένι Μελιγαλά, σε χώρο τέχνης, ειρήνης, πολιτισμού και συμφιλίωσης”, με τη διαμόρφωσή του ως συνεδριακού κέντρου, αίθουσας προβολών για τη Μαρία Κάλλας καθώς και των χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και των αξιοθέατων της περιοχής του δήμου, αλλά και για χρήση του ως βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου. Επίσης, προβλέπεται η διαδραστική προβολή της διαδικασίας ελαιοπαραγωγής / ελαιοκαλλιέργειας από το χωράφι στο πυρηνελαιουργείο, καθώς και εκθετήριο προϊόντων της περιοχής με έμφαση στο ελαιόλαδο.

Στον ίδιο χώρο προτείνεται ακόμα να φιλοξενούνται τα μαθήματα της Φιλαρμονικής του δήμου, να στεγαστούν οι χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής και τέλος να λειτουργήσει αναψυκτήριο.

Β.Γ.Μ.