Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012 04:36

Γεωτεχνική έρευνα για τη γέφυρα στο Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Γεωτεχνική έρευνα για  τη γέφυρα στο Νέδοντα

Γεωτρύπανο πραγματοποιεί γεωτεχνικές εργασίες και μηχανήματα διαμορφώνουν το χώρο όπου θα θεμελιωθεί η εντυπωσιακή γέφυρα του περιφερειακού της Καλαμάτας στο Νέδοντα. Οι εργασίες γίνονται δίπλα από το εργοτάξιο της ΔΕΥΑΚ και ανάμεσα σ’ αυτό και το γήπεδο "Γιώργος Λουκαρέας". Στέλεχος του "Μορέα" μας επεσήμανε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα γνωρίζουν πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η θεμελίωση της γέφυρας των 360 μέτρων μήκους και των 40 μέτρων ύψους.

Οσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου στην ευθεία της Ανθειας, όπου έχουν βρεθεί αρχαία στην υφιστάμενη εθνική οδό, παρατήρησε πως περιμένουν να ολοκληρωθούν οι ανασκαφικές εργασίες και να αποφανθεί το ΚΑΣ, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο στο συγκεκριμένο σημείο. Εκτίμησε και πάλι ότι η καθυστέρηση δε θα παραταθεί και δε θα επηρεάσει την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, από Τσακώνα έως "Πράκτικερ", το Μάιο.

Για τη δυτική απόληξη, το δρόμο που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με την οδό Ασπροχώματος - Μεσσήνης, είπε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για τη διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη του κτήματος, αμέσως μετά το βενζινάδικο και πριν το αεροδρόμιο, ώστε να ξεκινήσουν τις εργασίες για τη διαμόρφωση του κόμβου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER