Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 09:29

Στις καλένδες πάει το Καλαμάτα - Ριζόμυλος;

Γράφτηκε από τον
Στις καλένδες πάει το Καλαμάτα - Ριζόμυλος;

 

«Η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα -  Ριζόμυλος πάει στις... καλένδες αφού αγνοήθηκε η μελέτη για παραλιακή χάραξη που έχει εγκρίσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Μεσσήνης, για μια μελέτη που δεν ξέρουμε πότε και αν θα εγκριθεί».

Αυτό υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκτιμώντας παράλληλα ότι το κόστος της παραλιακής χάραξης μετά τις εκπτώσεις δεν θα ήταν απαγορευτικό, καθώς δεν θα ξεπερνούσε τα 80 εκατ. ευρώ.

Η απαισιόδοξη αυτή πρόβλεψη του κ. Νίκα για τον σημαντικότερο δρόμο της Μεσσηνίας προστίθεται σε μια σειρά αντίστοιχων εκτιμήσεων που ακολούθησαν την ανακοίνωση -από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη- της εκπόνησης νέας μελέτης. Ομως η νέα μελέτη εξακολουθεί να... αγνοείται, αν και κάθε τόσο κυβερνητικοί παράγοντες ανακοινώνουν την ολοκλήρωσή της. Ετσι είναι πλέον σίγουρο ότι, ακόμα κι αν παρουσιαστεί αύριο το πρωί, δύσκολα θα πάρει τις απαιτούμενες εγκρίσεις πριν τις εθνικές εκλογές.

Ως αποτέλεσμα, η νέα κυβέρνηση που θα κληθεί να δημοπρατήσει το έργο (αν βεβαίως η νέα μελέτη "περάσει" από τα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης και Καλαμάτας) θα βρεθεί αντιμέτωπη με καινούργια οικονομικά δεδομένα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ακόμα και σε ακύρωση της προγραμματισμένης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Θ.Λ.


NEWSLETTER