Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 16:30

Ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Πίστωση 1 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Τριφυλίας από το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας, μέσω της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τη σχετική απόφαση πήρε στη συνεδρίασή του, την περασμένη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας -κατά πλειοψηφία, καθώς η σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Αλεξάνδρα Τσούλου ψήφισε λευκό.

Ειδικότερα, με την πρόταση που θα υποβάλει ο δήμος -προϋπολογισμού 769.440,06 ευρώ προ ΦΠΑ (954.105,67 με ΦΠΑ)- επιδιώκει να περιορίσει την ενεργειακή κατανάλωση του κολυμβητηρίου στο Ροντάκι, η οποία μεγεθύνεται από τη θέρμανση του νερού της πισίνας, τον φωτισμό και την κατανάλωση του ζεστού νερού χρήσης.

Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στην μελέτη την οποία θα υποβάλει ο Δήμος Τριφυλίας είναι: Η εγκατάσταση αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος 108 kw για τη θέρμανση της κολυμβητικής δεξαμενής. Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 20 kw με το σύστημα του net- metering για τις ανάγκες του κτηρίου των αποδυτηρίων (θέρμανση και ζεστό νερό). Η αντικατάσταση του φωτισμού με led. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 10 τ.μ. και 2 λεβήτων 1.000 λίτρων για τις ανάγκες του κτηρίου. Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών επιφάνειας 20 τ.μ. και 2 λεβήτων 2.000 λίτρων για τις ανάγκες τις πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 403 kw για τις ανάγκες της πισίνας. Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 33 kw για τις ανάγκες του κτηρίου.