Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 22:52

Πάει καλά ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πάει καλά ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία

Το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα που ανακατασκευάζεται, καθώς και όλο τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο στα όρια της Μεσσηνίας, επιθεώρησε προχθές το μεσημέρι μετά την παράδοση του τμήματος Καλογερικό - Αθήναιο ο γ.γ. Συγχρηματοδοτούμενων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Σέργιος Λαμπρόπουλος, μαζί με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εργων Παραχώρησης Πελοποννήσου Γιάννη Καρνέση.

Οπως σημείωσε στην "Ε" ο κ. Καρνέσης, «επιβεβαιώθηκε ότι ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στην πρωτοπορία όλων των έργων παραχώρησης. Είναι χωρίς προηγούμενο αυτό που γίνεται». Και τόνισε ότι με την εικόνα που είδε ο γενικός γραμματέας «είναι απόλυτα εφικτό να παραδοθεί όλος ο δρόμος μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας (κόμβος Σπερχογείας - Θουρίας, στο Νοσοκομείο) το Νοέμβριο του 2011».

Ο κ. Καρνέσης παρατήρησε ότι «έχει καταληφθεί όλη η ζώνη του έργου μέχρι την Καλαμάτα, αλλά και στο Λεύκτρο - Σπάρτη». Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του που το Πρωτοδικείο Καλαμάτας καθόρισε προσωρινή τιμή μονάδας όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις στον κόμβο Σπερχογείας - Θουρίας, επισημαίνοντας ότι «θα παρακαταθέσουμε τα χρήματα και θα προχωρήσουμε και σ’ αυτό το σημείο».

Για τα έργα που υλοποιούνται, επεσήμανε την ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται για το "κατ-εντ-κάβερ" στη Σκάλα και για τη γέφυρα του Παμίσου στον Αγιο Φλώρο, «όπου θα προχωρήσουμε προσεκτικά, για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κανένα γεωτεχνικό πρόβλημα».

Για το Παραδείσια - Τσακώνα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, πως θα βρεθούν χρήματα για να πληρωθεί η ανάδοχος κοινοπραξία ώστε να συνεχίσει τα έργα με καλούς ρυθμούς - ενώ υπενθύμισε ότι τα τεχνικά προβλήματα έχουν ξεπεραστεί.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER