Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 10:33

Θα ξεπεράσουν τα 80 εκ. ευρώ τα αντιπλημμυρικά στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Θα ξεπεράσουν τα 80 εκ. ευρώ τα αντιπλημμυρικά στην Καλαμάτα (βίντεο)

Τα όμβρια θα μαζεύονται έξω από την πόλη, πάνω από τον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας και θα οδηγούνται στο Νέδοντα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων που μελετάει ο “Μορέας”, θα ξεπεράσει τα 80 εκ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, για τις προχθεσινές επαφές που είχε στην Αθήνα, σχετικά με τις μελέτες των συγκεκριμένων έργων, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη και το διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη.

“Κουβεντιάζουμε, συνεργαζόμαστε με την ομάδα που μελετάει τα αντιπλημμυρικά έργα”, ανέφερε αρχικά και παρατήρησε ότι υπάρχει ο προσανατολισμός να συγκεντρωθούν τα νερά πριν μπουν στην πόλη και η διαχείριση να γίνεται στο Νέδοντα, με πλήρη ανακατασκευή του χειμάρρου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Αγία Σωτήρα (στο Φραγκοπήγαδο) είναι από τα δυσκολότερα σημεία κι ενημέρωσε πως εξετάζεται το μάζεμα νερών πάνω από τον περιφερειακό.

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε πως εξετάζονται η οριοθέτηση του Νέδοντα, η αντιμετώπιση της μείωσης της παροχετευτικότητας του χειμάρρου έξω από το παλιό Δημαρχείο στο 1/3 και στη γέφυρα του παλιού Ταχυδρομείου στο 1/2. Ακόμα, έκανε λόγο και για εκβαθύνσεις και για σκέπασμα του Νέδοντα, για να δοθούν ζωτικοί χώροι στην πόλη. Αναγνώρισε πως “έχουμε πρόβλημα στο αεροδρόμιο”, επιβεβαιώνοντας ότι μελετάται λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα.

Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι λεπτομερείς ανακοινώσεις θα γίνουν από την κυβέρνηση και πως τα σημαντικά έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER