Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 21:41

Τέλη Μαΐου ο νέος δρόμος από Τσακώνα έως "Πράκτικερ" - Προχωράει το έργο κατασκευής της γέφυρας του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Τέλη Μαΐου ο νέος δρόμος από Τσακώνα έως "Πράκτικερ" - Προχωράει το έργο κατασκευής της γέφυρας του Νέδοντα

Τέλη Μαΐου παραδίδεται οριστικά ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία από την Τσακώνα έως τον κόμβο του "Πράκτικερ" στη Σπερχογεία. Τότε θα παραδοθεί και ο νέος κόμβος της Αλλαγής, που αφορά και την υφιστάμενη εθνική οδό και τη σύνδεση με το δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό κοντά στον κόμβο της Οιχαλίας. Τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η δυτική απόληξη, ο δρόμος που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης αμέσως μετά το βενζινάδικο και πριν το αεροδρόμιο, όπου προβλέπεται η δημιουργία κόμβου.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό επιβεβαίωσε στην "Ε" ο εργοταξιάρχης του έργου του "Μορέα" στη Μεσσηνία Θανάσης Βρέκος. Μας ενημέρωσε ότι σήμερα περνάει από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) το θέμα των αρχαίων στην ευθεία της Ανθειας, στην υφιστάμενη εθνική οδό και σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση είναι θετική για αποδόμηση και επίχωσή τους. Ετσι ανοίγει ο δρόμος για να ολοκληρωθεί το έργο και να παραδοθεί η ευθεία της Ανθειας, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η γέφυρα του αυτοκινητόδρομου στο συγκεκριμένο σημείο.
Για τη σύνδεση με το δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης, ο κ. Βρέκος μας πληροφόρησε ότι οριστικοποιήθηκε η διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη του κτήματος αμέσως μετά το βενζινάδικο, -έφθασε στα χέρια τους η σχετική απόφαση- και τα συνεργεία αναμένεται να μπουν σύντομα, για να ολοκληρώσουν το έργο με την κατασκευή του κόμβου.
Στον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας όπου γίνονται εργασίες από το "Πράκτικερ" έως τον κόμβο του Καρέλια προχωράει και το έργο της εντυπωσιακής γέφυρας στο Νέδοντα, όπου πραγματοποιούνται προεργασίες για τη θεμελίωσή της, παρά τη συνεχή βροχή των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, πέρα από το πρώτο συνεργείο με μηχάνημα και φορτηγά που εργάζεται στην ανατολική πλευρά μεταξύ των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ και του γηπέδου "Γιώργος Λουκαρέας", δεύτερο συνεργείο εργάζεται και στη δυτική πλευρά.
Σε εκκρεμότητα παραμένει το σημείο των 100 μέτρων στον Αγιο Φλώρο, στο βάλτο, ανάμεσα στη νέα και την παλιά κοίτη Παμίσου, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα της γεωλογικής έρευνας.


NEWSLETTER