Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 17:53

Εργασίες για τον καθαρισμό των ποταμών και των χειμάρρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας

Γράφτηκε από την

 

Σε εργασίες καθαρισμού των ποταμών και των χειμάρρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας θα προχωρήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί, στην Αιτωλοακαρνανία υπάρχουν περισσότεροι από 200 χείμαρροι και ποταμοί, στην Αχαΐα περισσότεροι από 37 ποταμοί και χείμαρροι και στην Ηλεία 17 ποταμοί και χείμαρροι με τους παραποτάμους τους να ξεπερνούν τα 165 χιλιόμετρα. 

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «σύμφωνα με τον "Κλεισθένη", η αρμοδιότητα καθαρισμού ανήκει πλέον στις περιφέρειες και ως εκ τούτου απαιτούνται εκτεταμένες δράσεις διατήρησης των υδατορεμάτων σε κατάσταση καλής λειτουργίας». «Αποφασίσαμε να εκτελεστούν εργασίες που αφορούν τον καθαρισμό και διαμόρφωση των κοιτών και πρανών των ποταμών και χειμάρρων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, λειτουργώντας προληπτικά» πρόσθεσεο κ. Κατσιφάρας.

Τέλος, στην επόμενη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας καλείται να εγκρίνει έργα για τη συντήρηση και αποκατάσταση υπαρχόντων αντιπλημμυρικών έργων σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ