Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 21:29

Μεσσηνία: “Ρίχνουν” 3 εκατ. ευρώ μέχρι το “Τουριστικό” Ταϋγέτου

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: “Ρίχνουν” 3 εκατ. ευρώ μέχρι το “Τουριστικό” Ταϋγέτου

 

Με ποσό 3 εκατ. ευρώ για έργα στην εθνική οδό Καλαμάτα - “Τουριστικό” Ταϋγέτου θα ενισχυθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η απόφαση υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα διατεθούν για τεχνικά έργα στο τμήμα της εθνικής οδού από τα όρια της Λακωνίας έως την Καλαμάτα, που έχει μήκος 41 χιλιόμετρα. Τα έργα αφορούν σε χωματουργικές εργασίες, κατασκευή τάφρων και τοίχων αντιστήριξης, ασφαλτοστρώσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, ηλεκτροφωτισμό, κατασκευή νέων κόμβων και αντιμετώπιση καθιζήσεων και κατακρημνίσεων βράχων. Τον περασμένο Απρίλιο είχαν εγκριθεί άλλα 3 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του κύριου οδικού δικτύου του Ταϋγέτου στο Δήμο Καλαμάτας, που συνδέει τις τοπικές κοινότητες και είχε υποστεί σημαντικές ζημιές το Σεπτέμβριο του 2016”.

Πανηγυρίζει και η Νικολάκου

Την ευκαιρία να πανηγυρίσει για τη συνεργασία της περιφερειακής αρχής με την κυβέρνηση έδωσε στην αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου για τη συντήρηση του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη.

Συγκεκριμένα η κ. Νικολάκου δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για την εξασφάλιση των 3 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο της συντήρησης και οδικής ασφάλειας του δρόμου Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο. Η συνεχιζόμενη εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση έργων υποδομής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προϊόν σκληρής δουλειάς και υπεύθυνης προετοιμασίας των τεχνικών δελτίων εκ μέρους της Περιφέρειας, της γνώσης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και της εξαιρετικής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ιδίως με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα να αξιοποιήσουν άμεσα τους πόρους αυτούς και να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο προς όφελος των πολιτών”.


NEWSLETTER