Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 09:39

Τον Οκτώβριο διαβούλευση για τη νέα χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Τον Οκτώβριο διαβούλευση για τη νέα χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος

 

Μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνει, τόσο στον Δήμο Μεσσήνης όσο και στον Δήμο Καλαμάτας, η διαβούλευση για την προτεινόμενη από το υπουργείο Υποδομών νέα χάραξη του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.

Οπως υποστήριξε ο δήμαρχος, η διαβούλευση “θα αφορά σε διορθωτικές κινήσεις πάνω στην πρόταση του υπουργείου, ωστόσο οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν εκ μέρους του δήμου θα πρέπει να είναι σοβαρές, τεκμηριωμένες και τεχνοκρατικές -γι’ αυτό και καλώ τον τεχνικό κόσμο του δήμου μας να μελετήσει ιδιαίτερα τις ενδεχόμενες παρατηρήσεις που θα έχει να κάνει πάνω στην πρόταση της νέας χάραξης”. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εφόσον υπάρξουν τεκμηριωμένες παρατηρήσεις ο ίδιος έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι “θα επιλυθούν πολλά ζητήματα”.

Τον ίδιο μήνα, εξ άλλου, συνέχισε ο Γ. Τσώνης, αναμένεται στη Μεσσήνη κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών μαζί με τους μελετητές για τα αντιπλημμυρικά έργα του Παμίσου, προκειμένου να παρουσιαστεί η σχετική μελέτη.

Τέλος, ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτηρίου που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο στο Πεταλίδι. “Είναι γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση, αλλά αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε οικοδομική άδεια και έπρεπε να εκδοθεί εξ αρχής. Τώρα την έχουμε και την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοπρατήσουμε το έργο” σημείωσε ο Γ. Τσώνης, υπενθυμίζοντας ότι για το εν λόγω έργο έχει δεσμευτεί κονδύλι 450.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο μέσω του υπουργείου Εσωτερικών διατέθηκε στο Δήμο Μεσσήνης.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER