Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 15:17

Εργα αθλητικά και πολιτισμού με δάνειο στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Εργα αθλητικά και πολιτισμού πρόκειται να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν από το Δήμο Καλαμάτας, από τη γ’ φάση του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα έργα αυτά συνολικού προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ, που έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία στις 26 Ιουλίου, επιβεβαιώθηκαν χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, όπου εγκρίθηκε η αναγκαιότητα σύναψης δανείου για την εκτέλεση έργων και κατάρτιση όρων αυτού (κατά πλειοψηφία και πάλι).

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν είναι:

1) Κατασκευή αποδυτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου στο γήπεδο “Παλιάμπελα” και προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας στο γήπεδο Δυτικής Παραλίας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 2) Ολοκλήρωση και φωτισμός ποδοσφαιρικών γηπέδων στο Ασπρόχωμα (Απόλλωνα και Ασπροχώματος), προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. 3) Ολοκλήρωση γηπέδου Θουρίας και βελτίωση οδού πρόσβασης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. 4) Διαμόρφωση χώρου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για στέγαση της Σχολής Χορού, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. 5) Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών εγκαταστάσεων ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Με το έργο αυτό θα γίνει και η επισκευή και ανάδειξη του σκελετού του διώροφου νεοκλασικού κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας, που βρίσκεται δίπλα στην Κεντρική Σκηνή.

Γ.Σ.