Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 21:38

Εργα πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Εργα πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Μεσσήνης

Πίστωση 240.000 ευρώ διατίθενται στον Δήμο Μεσσήνης από το ΕΣΠΑ για έργα πρόσβασης ΑμεΑ στις παραλίες Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγίου Ανδρέα.

Η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 239.999,52 ευρώ, είχε κατατεθεί φέτος τον Ιανουάριο από τον δήμο, ο οποίος ζητούσε το έργο να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ολοκληρωμένος τουριστικός προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός”.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, προβλέπονται τα εξής:

α) Στην παραλία της Μπούκας μια ράμπα αυτόνομης κολύμβησης, ένα ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες ΑμεΑ (ανδρών και γυναικών), ένα αποδυτήριο ΑμεΑ, ΑμεΑ αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και έναν χώρο σκίασης με αντιολισθητικό δάπεδο, τρία παγκάκια και τρεις τέντες.

β) Στην παραλία του Πεταλιδίου, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.

γ) Στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες ΑμεΑ (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.

4) Στην παραλία της Ανάληψης, δύο ντους σε ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο, δύο τουαλέτες (ανδρών και γυναικών), δύο αποδυτήρια (ανδρών και γυναικών), αντιολισθητικούς διαδρόμους πρόσβασης παραλίας και τέσσερις χώρους σκίασης με αντιολισθητικά δάπεδα, τρία παγκάκια και τρεις τέντες σκίασης ο καθένας.

Στις παραλίες του Πεταλιδίου, της Ανάληψης και του Αγίου Ανδρέα δεν θα τοποθετηθεί ράμπα αυτόνομης κολύμβησης, αλλά θα υπάρχει ειδικό αναπηρικό αμαξίδιο για ακτές.


NEWSLETTER