Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 09:50

Προμελέτη για κατολίσθηση στη Μικρή Μαντίνεια

Γράφτηκε από την
Προμελέτη για κατολίσθηση στη Μικρή Μαντίνεια

 Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είναι έτοιμη η προμελέτη για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στην ακτή με τον γκρεμό, μετά το “Messinian Bay” προς τη Μικρή Μαντίνεια. Κατολίσθηση που επιδεινώνεται και απειλεί τον επαρχιακό δρόμο προς την παραλιακή Αβία και τις Κιτριές.

Το σοβαρό αυτό θέμα το χειρίζεται η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, μαζί με την προμελέτη θα υποβληθεί και η περιβαλλοντική μελέτη, που θα τεθεί σε διαβούλευση και θα χρειαστεί γνωμοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο και εγκρίσεις από αρμόδιες αρχές. Διαδικασίες που είναι χρονοβόρες.

Μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης θα εκπονηθεί και η οριστική μελέτη.

Η προμελέτη θα δείξει την αιτία του προβλήματος και τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπισή του.

Αρμόδιες πηγές μας επεσήμαναν πως είναι σοβαρό το ζήτημα με την κατολίσθηση. Εκαναν λόγο για σύνθετο πρόβλημα και διευκρίνισαν ότι οι αυτοψίες έχουν δείξει πως δεν είναι μόνο η θάλασσα η αιτία του προβλήματος, αλλά ότι ευθύνεται και αγωγός λυμάτων που τρέχει και δημιουργεί πρόβλημα κάτω από το δρόμο, αποδυναμώνοντας το έδαφος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κατολίσθηση είχε σημειωθεί στις 22 Φεβρουαρίου και, με το πέρασμα του χρόνου και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η κατάσταση επιδεινώνεται.

Γ.Σ.


NEWSLETTER