Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 09:01

Καλαμάτα: Με προβλήματα ξεκίνησε ο κόμβος στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

 

Πρόβλημα με την έναρξη του έργου του κυκλικού κόμβου στη συμβολή 1ης επαρχιακής οδού - Λακωνικής και Ναυαρίνου, στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, προέκυψε χθες.

Το γεγονός προκάλεσε κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών (Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμος Καλαμάτας και Δημοτική Κοινότητα Βέργας) και φαίνεται να ξεπερνιέται και το έργο να ξεκινάει.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας που απευθύνθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, ο ανάδοχος ενημέρωσε ότι χθες, ενώ είχε προγραμματίσει την έναρξη της εκτέλεσης των εργασιών, απέναντι από κτήριο του ξενοδοχείου “Φωτεινή” και εντός απαλλοτριωμένου χώρου, “ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν του επέτρεψε την κατάληψη του απαλλοτριωμένου χώρου, ισχυριζόμενος ότι έχει δικαστικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση”.

Επειδή ο δήμος είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει θέμα κατάληψης απαλλοτριωμένου χώρου, η Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας ζήτησε τη συνδρομή του το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να παραδοθεί ελεύθερος ο απαλλοτριωμένος χώρος, για να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί το έργο.

Αμεσα υπήρξε κινητοποίηση στο Δήμο Καλαμάτας και στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και επαφές με τον ιδιοκτήτη που αντιδρούσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμος επέμεινε στην απαλλοτρίωση του χώρου που έχει συντελεστεί από τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, ενώ έγινε γνωστό πως έχει κερδίσει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

Η υπηρεσία της Π.Ε. επεσήμανε ότι “η κατασκευή του κυκλικού κόμβου είναι μεγάλης σημασίας για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και οι εργασίες πρέπει να εκτελεστούν κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν υπάρχει μειωμένη κυκλοφοριακή κίνηση”.

Το έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%. Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 4 μήνες και καλώς εχόντων των πραγμάτων και με το δεδομένο των παρατάσεων που δίνονται, εκτιμάται πως το έργο θα είναι έτοιμο πριν το Πάσχα του 2019, το αργότερο.

Γ.Σ.