Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 17:38

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στη Μικρή Μαντίνεια (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα τεχνικά στο έργο του αγωγού ομβρίων στο δρόμο πριν τη Μικρή Μαντίνεια, με τον οποίο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα με την επικίνδυνη λίμνη που δημιουργείται από τα νερά της βροχής.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης, ο δρόμος στο σημείο της παρέμβασης θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία και την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η υλοποίηση του έργου καθυστέρησε, λόγω του βραχώδους υπεδάφους και του βάθους που χρειαζόταν για τον αγωγό.

Η παρέμβαση από το ξενοδοχείο “Ακτή Ταΰγετος” έως την οδό Ανθέων, γίνεται στο πλαίσιο εργολαβίας της ΔΕΥΑΚ, που αφορά μικροεπεκτάσεις δικτύου αποχέτευσης ομβρίων. Με αυτή τοποθετήθηκε αγωγός 242 μέτρων από τσιμεντοσωλήνες και ολοκληρώνονται οι κάθετες τομές και τα φρεάτια, τα οποία θα συγκεντρώνουν τα νερά και θα τα διοχετεύουν στο ρέμα της περιοχής, στο γεφυράκι πριν την κατηφόρα της Μικρής Μαντίνειας.

Λόγω των εργασιών η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου προς και από τη Μικρή Μαντίνεια και την παραλιακή Αβία έχει διακοπεί και γίνεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΚ ζητούν την κατανόηση και την υπομονή των οδηγών.

Με την ίδια εργολαβία αντιμετωπίστηκε και το πρόβλημα με τα όμβρια στη γωνία Ακρίτα και Ομήρου.

Γ.Σ.