Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 09:18

"Μάχη" για να παραδοθεί τέλη Μαΐου ο νέος δρόμος

Γράφτηκε από τον

Μάχη με το χρόνο δίνει ο "Μορέας" ώστε να παραδώσει στα τέλη Μαΐου τον αυτοκινητόδρομο στα όρια της Μεσσηνίας, από την Τσακώνα έως το "Πράκτικερ". Στην ευθεία της Ανθειας στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, όπου οι εργασίες καθυστέρησαν λόγω των αρχαίων, πέφτει άσφαλτος προκειμένου το τμήμα να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία πριν από το Πάσχα - το πιθανότερο την εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Και αυτό γιατί πρέπει να ξηλωθεί η μικρή παράκαμψη και να γίνει η σύνδεση της κυκλοφορίας στην ευθεία. Με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον υφιστάμενο δρόμο, θα συνεχιστούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στο συγκεκριμένο σημείο.
Εντατικά προχωρούν οι εργασίες και στον υπό δημιουργία κόμβο του "Πράκτικερ", όπου χθες δύο μηχανήματα πραγματοποιούσαν εργασίες οδοστρωσίας μπροστά στον εθνικό δρόμο, έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ.
Πέρα από τις εργασίες στο βάλτο του Αγίου Φλώρου, που θα μείνουν τελευταίες, απομένει ακόμα η ολοκλήρωση της γέφυρας πάνω από το δρόμο Μικρομάνης - Θουρίας.