Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 09:03

Καλαμάτα: Μετ’ εμποδίων προχωρά ο κόμβος στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον

Συνεχίζεται ο αγωγός ομβρίων στο έργο κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, αλλά παραμένει η αντίδραση για την απαλλοτρίωση από επαγγελματία της περιοχής.

Για την επίλυση της σοβαρής αυτής εκκρεμότητας που απειλεί να φρενάρει την υλοποίηση του σημαντικού έργου, η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (επιβλέπουσα υπηρεσία) έχει απευθυνθεί στο Δήμο Καλαμάτας, που έχει κάνει τη μελέτη και έχει χειριστεί και ολοκληρώσει τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων. Η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα, ώστε οι εργασίες να συνεχιστούν απρόσκοπτα μετά τις γιορτές και το έργο του κόμβου να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να μην είναι έτοιμο ούτε το καλοκαίρι του 2019.

Στο μεταξύ, οι εργασίες του αγωγού ομβρίων που ξεκίνησαν από την παραλία στο “Φιλοξένια”, συνεχίζονται προς τη συμβολή της Λακωνικής με την 1η επαρχιακή οδό (δρόμο προς Μάνη). Λόγω των εργασιών αυτών έχει απαγορευτεί η κίνηση προς τη Ναυαρίνου των οχημάτων που μπαίνουν στην Καλαμάτα από τη Βέργα και τη Μάνη και υποχρεωτικά ακολουθούν ευθεία πορεία προς τη Λακωνικής.

Το έργο κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή 1ης επαρχιακής οδού - Λακωνικής και Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με μελέτη του Δήμου Καλαμάτας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία “Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου” με έκπτωση 47,26%. Η προθεσμία υλοποίησής του είναι 4 μήνες και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα (κυρίως με την αντίδραση του επαγγελματία) και με το δεδομένο των παρατάσεων που δίνονται, εκτιμάται πως το έργο μπορεί να είναι έτοιμο πριν το Πάσχα του 2019.

Γ.Σ.