Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 18:20

Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ και από άλλο οδικό έργο

Γράφτηκε από την

Σε ένα ακόμα έργο του νομού η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική (της οικογένειας Τατούλη). Πρόκειται για το έργο βελτίωσης - συντήρησης της 6ης επαρχιακής οδού, τμήμα Μεσσήνη - Μπούκα - Σπιτάλι - Πιλαλίστρα, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων Σταύρου Καρτερολιώτη, “έως σήμερα 3/1/2019, η ανάδοχος του έργου εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με το περιεχόμενο της ειδικής πρόσκλησης, εφόσον έχει παρέλθει το δεκαήμερο που είχε δοθεί στον ανάδοχο και δεν έχει εκτελέσει τις εργασίες των εκσκαφών για την κατασκευή τοίχου και τάφρου στην 6η επαρχιακή οδό στο τμήμα Μεσσήνη - Μπούκα (Αγιος Κωνσταντίνος)”.

Για το συγκεκριμένο έργο έχουν δοθεί 13 παρατάσεις! Υλοποιείται με έκπτωση 55,47% και είχε αρχική προθεσμία υλοποίησης 6 μήνες, μέχρι τις 16 Ιουνίου 2016!

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα ο προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία “Β. Τατούλης και Σία Ο.Ε. - ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική”, από το έργο των αντιπλημμυρικών στις Τοπικές Κοινότητες Καρυοβουνίου - Μηλιάς - Καστανέας - Κέντρου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, “διότι η εταιρεία δεν εκτέλεσε τις εργασίες που της ορίστηκαν να εκτελέσει με την ειδική πρόσκληση στις 30 Οκτωβρίου”.

Το έργο αυτό είχε προθεσμία εκτέλεσης 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο κι έπρεπε να τελειώσει στις 31 Μαΐου 2016!

Κατά των αποφάσεων εκπτώσεων, όπως αναφέρεται, “η ανάδοχος εταιρεία δικαιούται να υποβάλει ένσταση ενώπιον της προϊσταμένης αρχής, εντός της νομίμου προθεσμίας και με τη διαδικασία που ορίζεται στο νόμο 3669/2008. Η εμπρόθεσμη υποβολή ένστασης αναστέλλει την επιβληθείσα έκπτωση από τη σύμβαση. Επί της ενστάσεως αποφασίζει οριστικά η προϊσταμένη αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου) μετά από τη γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας”.

Γ.Σ.