Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2019 18:33

Προχωρούν τα έργα για προσβασιμότητα ΑμεΑ σε δρόμους της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία του Δήμου Καλαμάτας για τα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ, προϋπολογισμού 119.992,32 ευρώ.

Αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες στην οδό Σπάρτης, στο ύψος των γραφείων της ΔΕΥΑΚ.

Να αναφέρουμε ότι από την εργολαβία αυτή έχουν κατασκευαστεί διαβάσεις - ράμπες για ΑμεΑ στις οδούς Λυκούργου, Φιλελλήνων, Φαρών και Ακρίτα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, και προβλέπει: Τη δημιουργία τουαλέτας, αποδυτηρίων και ντους στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου τένις στη Νέδοντος. Τη διαμόρφωση και κατασκευή διαβάσεων σε πεζοδρόμια και νησίδες, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Ηχητική σήμανση σε φανάρια στα σημεία Φαρών και Κρήτης, Βασ. Γεωργίου και Φαρών, Ακρίτα και Κρήτης και Αρτέμιδος και Είρας.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου θα δημιουργηθούν διαβάσεις με κυβόλιθους σε πολλές οδούς της Καλαμάτας, όπως στη Φαρών (στο 1ο Γυμνάσιο), στη Λυκούργου (στο 1ο Λύκειο), στη Λακωνικής (στη Σπουδαστική Εστία), στη Νέδοντος (στη διασταύρωση με την Κεφάλα), στη Σπάρτης (στην ΚΑΚ, στην είσοδο της αγοράς βιολογικών προϊόντων), στη Μακεδονίας (κοντά στη διασταύρωση με την Ψαρών), στην Ακρίτα (στο 3ο και το 7ο Δημοτικά), στη Ναυαρίνου (κοντά στο δημοτικό χώρο στάθμευσης και στο “Φιλοξένια”, στην Αθηνών (στο νέο Δημαρχείο και στο πρώην Πολυκλαδικό), στην Αρτέμιδος (στην πεζογέφυρα της ΔΕΗ) και αλλού.

Με το έργο της προσβασιμότητας θα εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι με αναπηρία, που θα μπορούν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα στη διαδρομή κεντρική πλατεία - παραλία. Εκτιμάται πως με τη δημιουργία των διαβάσεων αυτών δεν θα παρκάρουν τα αυτοκίνητα στις γωνίες, γεγονός που θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή βελτίωση και ασφάλεια στην πόλη.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες ΕΕ (Παντεχνική Μεσσηνίας) με έκπτωση 49,86%.

Γ.Σ.