Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 09:29

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στο Δερβένι σύμφωνα με τον Γιάννη Καρνέση

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες στο Δερβένι σύμφωνα με τον Γιάννη Καρνέση

Το πρόβλημα με τα μεγάλα οχήματα που κινούνται από το Πήδημα προς  την υφιστάμενη εθνική οδό, είναι προσωρινό και θα αποκατασταθεί όταν ξεπεραστεί η άρνηση ιδιοκτήτη να παραδώσει το χώρο του, που έχει επιταχθεί και απαλλοτριωθεί, αμέσως μετά το βενζινάδικο στην ευθεία της Ανθειας.
Αυτό επεσήμανε χθες ο διευθυντής της ΕΥΔΕ του υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης στον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.
Για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δερβένι ο κ. Καρνέσης ενημέρωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες από το "Μορέα", όπου προβλέπονται πασσαλότοιχοι και θα ολοκληρωθούν περί το τέλος Αυγούστου.
Οσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών - φθορών στον υφιστάμενο δρόμο από τα φορτηγά και τα βαριά οχήματα που εργάζονται στο έργο του αυτοκινητόδρομου, ο διευθυντής του υπουργείου ενημέρωσε ότι σε Δερβένι - Παραδείσια οι εργασίες θα γίνουν από το "Μορέα" (από την εργολαβία της κατολίσθησης), ενώ και για το δρόμο εντός της Μεσσηνίας αναμένεται παρόμοια εξέλιξη.
Ο κ. Καρνέσης παρατήρησε ότι υπάρχουν προβλήματα με ιδιοκτήτες γης στον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας, καθώς κάποιοι δεν παραδίδουν το χώρο παρότι έχουν πάρει τα χρήματα της απαλλοτρίωσης, ενώ άλλοι δε δέχονται την επίταξη και την απαλλοτρίωση της έκτασής τους. Για το λόγο αυτό το επόμενο διάστημα ο διευθυντής του υπουργείου θα συναντηθεί με τον εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου.
Επίσης, ο κ. Καρνέσης επιβεβαίωσε ότι ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από την Τσακώνα μέχρι τον κόμβο του Πράκτικερ, θα παραδοθεί στο τέλος Μαΐου και το υπό ανακατασκευή τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα στα τέλη Ιουνίου.


NEWSLETTER