Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 11:10

Μέσα στο Φεβρουάριο η μελέτη της Βέργας

Γράφτηκε από την

Σε αναμονή συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) βρίσκεται η πολεοδομική μελέτη της Βέργας. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο, τους πρώτους μήνες του 2019 το σχέδιο θα επικυρωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου στη συνέχεια να συνταχθεί η πράξη εφαρμογής.

Για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας ο Δήμος Καλαμάτας έχει δημοπρατήσει την επιλογή αναδόχου μελετητή για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής.

Οπως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα:

Για το σχέδιο της Βέργας: “Από το καλοκαίρι το σχέδιο έχει σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να συντάξει την εισήγηση για το ΣΥΠΟΘΑ. Η υπηρεσία μάς ενημέρωσε ότι στο πρώτο ΣΥΠΟΘΑ που θα συγκροτηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, θα είναι θέμα και η Βέργα, ώστε μετά την απόφαση να σταλεί στο υπουργείο και να συνταχθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Ετσι επικυρώνεται το σχέδιο της Βέργας και μετά θα προχωρήσουμε στην πράξη εφαρμογής”.

Για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας: “Εχει δημοπρατηθεί συνολικά και η ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και η πράξη εφαρμογής. Υπήρχαν αρκετές συμμετοχές από μελετητικά γραφεία. Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση με το μελετητή που θα ολοκληρώσει την πολεοδομική μελέτη και θα συντάξει την πράξη εφαρμογής”.

Γ.Σ.