Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 09:37

Πάρκινγκ μεγάλων οχημάτων στο Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από την
Πάρκινγκ μεγάλων οχημάτων στο Ασπρόχωμα

Λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης των φορτηγών και των λεωφορείων στην Καλαμάτα σκοπεύει να δώσει ο σταθμός μεγάλων οχημάτων που κατασκευάζεται στο Ασπρόχωμα. Πρόκειται για ιδιωτική επένδυση, μοναδική στην Ελλάδα, που υλοποιεί ο Ανδρέας Μάραντος με τα παιδιά του, Σωτήρη και Δήμητρα, και η οποία πρόκειται να λειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.
Ο εν λόγω σταθμός είναι πρότυπος και κατασκευάζεται με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Σε σημαντικό ποσοστό επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η αρμόδια επιτροπή έχει εγκρίνει ακόμα 6 ανάλογες επενδύσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα διαθέτει 40 στεγασμένες θέσεις φορτηγών και λεωφορείων, στις οποίες θα υπάρχει ρεύμα, νερό και σύστημα πυρανίχνευσης -παροχές που δίνουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μεταξύ άλλων φορτηγά ψυγεία και τροχόσπιτα. Επίσης, θα λειτουργούν πλυντήρια οχημάτων και θα υπάρχει δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα. Θα κατασκευαστούν δωμάτια για τη διαμονή των οδηγών -ειδικά για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό- και θα λειτουργούν εστιατόριο και χώρος αναψυχής.
Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην ασφάλεια του χώρου, τόσο περιμετρικά όσο και στο εσωτερικό του. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί -με κάμερες, συναγερμό, φύλακα και δέσμες περιμετρικά- τον καθιστούν απόλυτα ασφαλή, όπως επισημαίνει ο Σωτήρης Μάραντος. Επισημαίνει πως στόχος είναι η ασφάλεια των φορτηγών και των λεωφορείων, τα οποία έχουν πολλά εκτεθειμένα μέρη. Οπως παρατηρεί, λόγω της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της είναι σημαντικές οι πιθανότητες να κλαπούν εμπορεύματα ή να γίνουν ζημιές και κλοπές σε μεγάλα οχήματα.
Οσον αφορά στο κόστος, υπολογίζεται πως θα ανέρχεται στα 10 - 15 ευρώ την ημέρα, το οποίο -όπως επισημαίνουν από τη διεύθυνση της επιχείρησης- είναι ελάχιστο μπροστά στο ενδεχόμενο ζημιάς ή κλοπής.
Ο Ανδρέας Μάραντος ασχολείται εδώ και 30 χρόνια με το χώρο του αυτοκινήτου. Οπως αναφέρει, προχώρησε με τα παιδιά του στην επένδυση αυτή γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην Καλαμάτα με τη στάθμευση των μεγάλων οχημάτων και θέλοντας να συμβάλουν στην αποφόρτισή της, ειδικά αυτή την περίοδο που η πόλη αναπτύσσεται τουριστικά και προχωρούν τα έργα του νέου δρόμου. Σημαντικό ρόλο παίζει και η θέση στην οποία κατασκευάζεται ο σταθμός, ο οποίος βρίσκεται δίπλα από τον παλιό και το νέο εθνικό δρόμο και πολύ κοντά στην Καλαμάτα.
Το σύνολο της επένδυσης ανέρχεται σε 1,5 εκ. ευρώ. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το 2009 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι.


NEWSLETTER