Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 08:24

Καλαμάτα: Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλαμάτα: Ξεκίνησαν ξανά οι εργασίες για τον κόμβο στο “Φωτεινή”

 

Επανεκκίνησαν αυτές τις μέρες, με τη βελτίωση του καιρού, οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη συμβολή 1ης επαρχιακής οδού - Λακωνικής και Ναυαρίνου.

Οπως φαίνεται, ο στόχος να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο πριν το Πάσχα είναι εφικτός.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εκσκαφές - εργασίες κατασκευής δρόμου ανατολικά στη Λακωνικής, απέναντι από το ξενοδοχείο, όπου θα διαμορφωθεί πρόσβαση από κοινοτική οδό της περιοχής. Ακόμα, στο σημείο διαπλάτυνσης του δρόμου (από Ναυαρίνου προς Βέργα) με τον τοίχο αντιστήριξης προς την 1η επαρχιακή, γίνονται προεργασίες γαι τη μετακίνηση στύλων των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο κυκλικός κόμβος πρόκειται να διαμορφωθεί στο σημείο όπου συναντώνται η Λακωνικής και η Ναυαρίνου, και η διάμετρός του θα είναι 20 μέτρα, ώστε τα οχήματα απ’ όλες τις κατευθύνσεις να κόβουν ταχύτητα.

Με το έργο δημιουργούνται πεζοδρόμια πλάτους 2,5 μέτρων και ασφαλής είσοδος - έξοδος στο “Φωτεινή”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοί Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου, με έκπτωση 47,26%.

Η προθεσμία υλοποίησής του είναι αρχικά 4 μήνες, αλλά αναμένεται να πάρει παράταση και να είναι έτοιμο πριν το Πάσχα.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER