Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 21:40

Καλαμάτα: Προχωρούν οι διαδικασίες για αντιπλημμυρικά από Παναγίτσα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Καλαμάτα: Προχωρούν οι διαδικασίες για αντιπλημμυρικά από Παναγίτσα

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων τηλεμετρίας και κατασκευής αντιπλημμυρικού αγωγού στην παλιά εθνική οδό προς Σπάρτη, από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Μπασακίδη για τα δύο αυτά έργα:

1) Τηλεμετρία

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, στην τελευταία συνεδρίασή του, ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη του έργου “Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (Τηλε-έλεγχος / Τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑ Καλαμάτας”, μετά την προέγκριση αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το έργο αφορά την κατασκευή ενός κεντρικού σταθμού ελέγχου, που θα παρακολουθεί τη λειτουργία των δεξαμενών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, των διαρροών, καθώς και τις τιμές πίεσης του δικτύου ύδρευσης.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.858.140 ευρώ με το ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη”.
2) Αντιπλημμυρικό έργο στην παλιά εθνική προς Σπάρτη
Εγκρίθηκαν από το Δ.Σ., η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου με τίτλο “Κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων οδού Σπάρτης”, έργου με προϋπολογισμό 2.480.000 ευρώ με το ΦΠΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του υπουργείου Εσωτερικών.
Το έργο αφορά την κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων υδάτων μήκους 1.385 μέτρων, που θα ξεκινά από τη διασταύρωση του ρέματος Καλαμίτσι με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, θα κινείται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού και θα καταλήγει στον ποταμό Νέδοντα, μαζεύοντας ταυτόχρονα και όλα τα τοπικά όμβρια ύδατα από την πάνω πλευρά της οδού.
Τα έργα θα δημοπρατηθούν μετά την έγκριση των αποφάσεων του Δ.Σ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER