Τρίτη, 01 Μαϊος 2012 08:50

Τέλος Ιουνίου παραδίδεται το Παραδείσια - Τσακώνα - Αναψε πράσινο για την παράκαμψη της γέφυρας

Γράφτηκε από την
Τέλος Ιουνίου παραδίδεται το Παραδείσια - Τσακώνα - Αναψε πράσινο για την παράκαμψη της γέφυρας

Ξεκινάει η κατασκευή της παράκαμψης στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στο Παραδείσια - Τσακώνα, με στόχο ο σημαντικός υπό ανακατασκευή δρόμος να παραδοθεί στις 30 Ιουνίου.
Το Συμβούλιο Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών ενέκρινε την παράκαμψη από τεχνικής και οικονομικής άποψης, καθώς δε χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Και οριστικοποίησε την παράδοση του έργου με την παράκαμψη στο τέλος Ιουνίου, ένα μήνα με 20 μέρες μετά την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, από το νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο του "Πράκτικερ" (Σπερχογεία - Θουρία).
Τα στελέχη του υπουργείου ξεκαθάρισαν ότι είναι προτιμότερο να δοθούν χρήματα για την παράκαμψη, 1,5 εκ. ευρώ, παρά να δοθούν ως αποζημίωση στο "Μορέα" για την καθυστέρηση παράδοσης του Παραδείσια - Τσακώνα και την απώλεια εσόδων. Γι’ αυτό και σημείωσαν πως με την παράδοση του Παραδείσια - Τσακώνα και του αυτοκινητόδρομου έως το "Πράκτικερ" θα λειτουργήσουν κανονικά τα διόδια στ’ Αρφαρά (στο ύψος του Πηδήματος και τα πλευρικά στον Αγιο Κωνσταντίνο) και στη Βελιγοστή Αρκαδίας (στο Λεύκτρο).


NEWSLETTER