Πέμπτη, 03 Μαϊος 2012 04:53

ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ: Στη Σιδηροδρομικού Σταθμού η κίνηση της Αριστομένους

Γράφτηκε από την
ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ: Στη Σιδηροδρομικού Σταθμού η κίνηση της Αριστομένους

 

Δυσκολεύει πολύ μετά τις 10 Μαΐου η ζωή όσων θα κινούνται στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς κλείνει για την κυκλοφορία η Αριστομένους και η Σιδηροδρομικού Σταθμού αλλάζει κατεύθυνση, ενώ περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι θέσεις στάθμευσης.

Οι ρυθμίσεις αυτές -τις οποίες ενέκρινε κατά πλειοψηφία χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής- κρίνονται απαραίτητες λόγω των έργων αντικατάστασης δικτύων που πρέπει να γίνουν στην Αριστομένους, στο πλαίσιο ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.

Οπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, οι νέες -προσωρινές, όπως βεβαίωσε- ρυθμίσεις, με τις οποίες συμφωνούν το αστικό ΚΤΕΛ και η Τροχαία, προβλέπουν ειδικότερα:

Αντιδρόμηση της Σιδηροδρομικού Σταθμού, η οποία θα έχει πλέον κατεύθυνση προς νότον. Μέσω αυτής θα κατευθύνεται η κυκλοφορία του αστικού λεωφορείου, από τη Νέδοντος προς Φραντζή, Κεφάλα, Νέδοντος, Παλαμά, Υδρας, Ξενοφώντος για να ξαναβγεί στην Αριστομένους.

Παράλληλα, στους πιο πάνω δρόμους θα υπάρχει απαγόρευση της στάθμευσης, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση του αστικού λεωφορείου, ενώ με κατάλληλη σήμανση θα απαγορευθεί επίσης η χρήση του πιο πάνω συμπλέγματος δρόμων σε αυτοκίνητα πάνω από 3.5 τόνους, εκτός του αστικού λεωφορείου.

Στο πλαίσιο των ίδιων ρυθμίσεων θα σηματοδοτηθεί ως αδιέξοδο η οδός Παυσανίου και θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των οδηγών.

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής των νέων μέτρων -είπε ο Χρ. Ριζάς- θα υπάρχει μόνιμη και εντατική επιτήρηση από τη δημοτική αστυνομία, μέχρι αυτά να εμπεδωθούν.

 


NEWSLETTER