Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 08:57

Παρεμβάσεις και έργα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Παρεμβάσεις και έργα που αφορούν σε καίριες υποδομές του αεροδρομίου της Καλαμάτας -και άλλων 22 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα- περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ στη θεματική ιστοσελίδα metaforespress.gr, με τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις η ΥΠΑ επιδιώκει να ενισχύσει την ασφάλεια των αεροδρομίων, να αμβλύνει τα λειτουργικά σημεία συμφόρησης και να αναβαθμίσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά να αυξήσει τη δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξής τους.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει αφ’ ενός έργα για τη βελτίωση της ασφάλειας του διαδρόμου προσαπογείωσης και των εναέριων λειτουργιών και αφ’ ετέρου έργα με στόχο την άμβλυνση των λειτουργικών σημείων συμφόρησης και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης που προσφέρει ο αερολιμένας (συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων πτήσεων και της πρόσβασης στο αεροδρόμιο).

Στην πρώτη κατηγορία έργων, για το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προβλέπεται, α) αναβάθμιση του διαδρόμου και των τροχοδρόμων, β) κατασκευή πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, γ) κατασκευή βοηθητικού κτηρίου και αναβάθμιση ηλεκτρικού δικτύου και φωτεινών και καθοδηγητικών σημάνσεων διαδρόμου / τροχοδρόμου.

Στη δεύτερη κατηγορία έργων, σημειώνεται η διενέργεια απαλλοτριώσεων προκειμένου να γίνει επέκταση και αναδιάταξη του κτηρίου επιβατών, καθώς και επέκταση του δαπέδου στάθμευσης / πεδίου ελιγμών και νέα κατασκευή τροχοδρόμου.

Τα υπόλοιπα 22 αεροδρόμια στα οποία σχεδιάζονται ανάλογες παρεμβάσεις είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης, του Αράξου, των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Νέας Αγχιάλου, της Σητείας, της Αστυπάλαιας, της Χίου, της Ικαρίας, της Καλύμνου, της Καρπάθου, της Κάσου, του Καστελόριζου, των Κυθήρων, της Λέρου, της Λήμνου, της Μήλου, της Νάξου, της Πάρου, της Σκύρου και της Σύρου.