Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 19:34

Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε Μεθώνη και Πετροχώρι

Γράφτηκε από την
Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε Μεθώνη και Πετροχώρι

Την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε Μεθώνη και Πετροχώρι δημοπρατεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με προϋπολογισμό 541.118,23 ευρώ, έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ. Η προθεσμία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους λήγει την Τρίτη 16 Απριλίου στις 10 το πρωί, ενώ η αποσφράγισή τους θα γίνει, ηλεκτρονικά επίσης, την ίδια ημέρα, μία ώρα αργότερα.

Το έργο αφορά, αφ’ ενός την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου από αμιαντοσωλήνες στο Πετροχώρι και την εγκατάσταση νέου δικτύου από σωλήνες πολυαιθυλενίου “ικανών να καλύψουν τις ανάγκες του οικισμού σε βάθος τουλάχιστον 30ετίας” σύμφωνα με την τεχνική έκθεση. Προβλέπονται, επίσης “ορισμένες επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης, κυρίως προς την παραλιακή περιοχή, όπου εμφανίζεται αυξημένη τουριστική δραστηριότητα”, όπως και “αντικατάσταση των υφιστάμενων οικιακών παροχών και σύνδεση με τους αγωγούς του νέου δικτύου ύδρευσης, καθώς και κατασκευή νέων οικιακών παροχών στις επεκτάσεις του δικτύου”.

Αφ’ ετέρου, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα γίνει και “αντικατάσταση παλιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Μεθώνη, συμπεριλαμβανόμενης της σύνδεσης του ενός τμήματος με την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης στη θέση Αγία Παρασκευή”.

Οπως σημειώνεται, “το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης” καθώς “με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, ελαχιστοποιούνται οι βλάβες λόγω παλαιότητας υλικού, μειώνονται οι απώλειες νερού από τις βλάβες και καθίστανται ευχερείς και ασφαλείς για το προσωπικό οι εργασίες σύνδεσης και αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο”.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί σε 10 μήνες από

την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


NEWSLETTER