Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012 04:33

Διπλά διόδια σε Αρφαρά και Λεύκτρο

Γράφτηκε από την
Διπλά διόδια σε Αρφαρά και Λεύκτρο

Χωρίς διόδια στ’ Αρφαρά πρόκειται να παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία. Ομως τα διόδια αυτά θα λειτουργήσουν μαζί με εκείνα στη Βελιγοστή (στο Λεύκτρο), 1 μήνα αργότερα, προς τα τέλη Ιουλίου που θα παραδοθεί το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης.
Σε αυτή την απόφαση κατέληξε το υπουργείο Υποδομών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Μεσσηνία από την απόφαση του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη να λειτουργήσουν τα διόδια στ’ Αρφαρά (μετωπικά και πλευρικά) με την παράδοση του τμήματος από την Αλλαγή έως τον κόμβο της Θουρίας στο ύψος του "Πράκτικερ". Ομως και με αυτή την απόφαση του υπουργείου τα διόδια θα λειτουργήσουν πριν παραδοθεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας - ενώ η προγραμματική σύμβαση όριζε ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν μόλις παραδοθεί στην κυκλοφορία ολόκληρος ο νέος αυτοκινητόδρομος.
Ο κ. Βορίδης αναγνώρισε ότι το Δημόσιο παρέδωσε καθυστερημένα τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις, και για να μην πληρώσει το Δημόσιο αποζημιώσεις, έδωσε το δικαίωμα στο "Μορέα" να λειτουργήσει τα διόδια πριν ολοκληρωθεί ο περιφερειακός της Καλαμάτας. Τώρα η κυβέρνηση αφήνει 1 περίπου μήνα ελεύθερη τη διέλευση στον νέο δρόμο, για να "χρυσώσει το χάπι".


NEWSLETTER