Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 05:10

Ξεκινά το έργο προστασίας της ακτής στο Ακρογιάλι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκινά το έργο προστασίας της ακτής στο ΑκρογιάλιΣήμερα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες προστασίας της ακτής στο Ακρογιάλι. Χθες έγινε βυθομέτρηση από την αρμόδια επιτροπή, ενώ ο πλωτός γερανός και η φορτηγίδα που θα πραγματοποιήσουν εργασίες μέσα στη θάλασσα βρίσκονται ήδη στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον εργολάβο Κωνσταντίνο Μπιτούνη, από την εταιρεία "ΕΡΓΟΜΑΡΕ Α.Ε.", οι εργασίες ξεκινούν σήμερα και είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα σε 7 μήνες, εφόσον όλα πάνε καλά από άποψη καιρικών συνθηκών και αν δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις. Επισημαίνει όμως ότι εάν ισχύσει η δίμηνη διακοπή που προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το έργο θα ολοκληρωθεί αργότερα.
Από την πλευρά της εταιρείας "Sicap Α.Ε.", ο Ανάργυρος Λεβέντης σχολιάζει πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και η όποια καθυστέρηση μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.
Ο κ. Μπιτούνης τονίζει πως η εταιρεία του διαθέτει κατάλληλα μηχανήματα και προσωπικό κι έχει ήδη κατασκευάσει 70 λιμάνια σε όλη την Ελλάδα.

Κ.Δ.

Σχόλια  

0 # Αντωνόπουλος Μιχάλης Γεωλόγος γεωτεχνικός περιβάλλοντος 18-06-2012 10:35
Ολοι γνωρίζουμε οτι το συγκεκριμένο θέμα είναι κυρίως περιβαλλοντικό και εχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχει ομως μία πολύ σημαντική παράμετρος που εχει να κάνει με ενα πρωτοποριακό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος διάβρωσης των ακτών. Η μέθοδος εχει ηδη αρχίσει να εφαρμόζετε σε αρκετές ακτές με εντονο κυματισμό και εχει το πλεονέκτημα οτι είναι μη μόνιμη κατασκευή, παράγει σημαντικά ποσά ενέργειας με μεγάλη αποδόση συγκρινόμενη με αλλες ΑΠΕ, είναι σαφώς οικονομικότερη λύση και τέλος πάντων και δυστυχώς δεν τη σκεφτήκαμε μέχρι τώρα. Προφανώς μιλάμε για την ηλεκτική ενέργει που παράγεται από την δράση των κυμάτων και εχει πολλά πλεονεκτήμτα ειδικά στην συγκεκριμένη περιοχή. Επειδή είχα ασχοληθεί με την εκπόνηση της ΜΠΕ του συγκεκριμένου έργου αρχικά το 2001. Αντιλαμβανόμαστ ε οτι το συγκεκριμένο εργο μελετητικά τείνει να απαξιωθεί αν λάβουμε υπόψιν τα νέα δεδομένα της επιστήμης οσο αναφορά την περιβαλλοντική μηχανική και τις ΑΠΕ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER