Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 09:15

Τέλη Ιουνίου παραδίνεται το τμήμα Αλλαγή-Θουρία και αρχές Αυγούστου το Παραδείσια-Τσακώνα

Γράφτηκε από την
Τέλη Ιουνίου παραδίνεται το τμήμα Αλλαγή-Θουρία και αρχές Αυγούστου το Παραδείσια-Τσακώνα

Το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών για την παράδοση του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, καθώς και του υπό ανακατασκευή κρίσιμου τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, επανεξετάστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στα Παραδείσια, υπό τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Γιάννη Καρνέση. Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του Παραδείσια - Τσακώνα, τονίστηκε η σημασία των εκλογών για να υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο και επιβεβαιώθηκε ότι ο αυτοκινητόδρομος στη Μεσσηνία, από τον νέο κόμβο της Αλλαγής έως τον κόμβο της Θουρίας στο "Πράκτικερ", θα παραδοθεί στα τέλη Ιουνίου.
Το Παραδείσια - Τσακώνα με παράκαμψη περίπου 1.000 μέτρων στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, όπου θα φτιαχτεί η τοξωτή μεταλλική γέφυρα, μπορεί να παραδοθεί τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπό προϋποθέσεις μπορούν να δώσουν το δρόμο στις 10 Αυγούστου. Η παράκαμψη δουλεύεται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες εργασίες - όπως ασφαλτόστρωση, στρώση με 3Α και εργασίες σε γέφυρες και σε άλλα τεχνικά.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της σημασίας της σύσκεψης ήταν ότι μετείχαν στελέχη τόσο του "Μορέα" (Συριανός, Γεωργόπουλος) όσο και της κοινοπραξίας Alpine-ΤΕΡΝΑ (Πολυζώης).
Γ.Σ.


NEWSLETTER