Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 07:40

Καλαμάτα: Μέσα στον Ιούνιο το δεύτερο αντιπλημμυρικό

Γράφτηκε από τον

Μέσα στον Ιούνιο το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο, από το Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι την είσοδο του ΤΕΙ, θα μπει στον εθνικό δρόμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΚ, στόχος είναι το συγκεκριμένο έργο να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς το καλοκαίρι, ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πριν τον ερχόμενο χειμώνα.

Πηγές της επιχείρησης μας επεσήμαναν ότι ο αγωγός των ομβρίων θα συνεχίσει και μετά τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου και θα φθάσει μέχρι την είσοδο του ΤΕΙ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα νερά που πλημμυρίζουν την είσοδο και μπαίνουν μέσα στο ίδρυμα.

Οσον αφορά την πρώτο αντιπλημμυρικό έργο στον εθνικό δρόμο, από τη Θουρία έως το Νοσοκομείο στον Αντικάλαμο, υπάρχουν προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις σε τμήμα κάτω (δυτικά) από το δρόμο, όπου προβλέπεται να φτιαχθεί χαντάκι απορροής. Κάποιοι ιδιοκτήτες δεν συμφωνούν με την παράδοση μέρους της γης τους και θα χρειαστεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.

Να επισημάνουμε ότι το έργο αυτό δεν θα ολοκληρωθεί από την υφιστάμενη εργολαβία, καθώς για το κομμάτι του “Μορέα” έχει προγραμματιστεί ξεχωριστή εργολαβία, που θα περιλαμβάνει ακόμα τον νέο αγωγό μεταφοράς νερού Φ800 από το Πήδημα και το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων της Θουρίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πρώτο έργο, προϋπολογισμού 2.952.000 ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ με έκπτωση 53,5%. Στο δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ανάδοχος είναι η εταιρεία Sicap με έκπτωση 53,93%.

Γ.Σ.